[caption id="attachment_2146477914" align="aligncenter" width="640"] Dessa våfflor blir härligt frasiga och smakar ljuvligt. Jag har tillsatt lite vaniljpulver i smeten för en härlig rund smak. Men det är givetvis valfritt.[/caption] Veganska Våfflor, ca. 10 st: 75 g mjölkfritt margarin 3.75 dl havremjölk 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 1 nypa salt Gör så här: Börja med att smälta margarinet och rör ner havremjölken. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i. Grädda dina våfflor när järnet är riktigt hett. Räkna med ca. 1 dl smet per våffla. Låt svalna en aning på ett avsvalningsgaller. - Om du lägger dem på varandra efter gräddning så blir de mjuka. Behåll frasigheten genom att istället låta de ligga luftigt. Servera gärna dina våfflor med lite vispad sojagrädde och bär- eller sylt. Ha nu en toppenfin våffeldag! ♥