Marsipantårta. Allas vår älskade tårta. Här har jag bakat en klassisk prinsesstårta i vit marsipan. Som ni säkerligen vet så ska det ju vara grön marsipan till en prinsesstårta, men jag hade vit marsipan hemma och vit tårta fick det bli. Den blev minst lika fin och god för det. Nu ska ni få receptet på denna enkla, men ack så goda tårta. Prinsesstårta, 8 bitar. Tårtbotten: 4 Ägg 2 dl Strösocker 1 dl Potatismjöl 1 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver 2 tsk Vaniljsocker Gör så här: Börja med att klä en springform (18 cm) med bakplåtspapper, höga kanter. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och strösocker med elvisp på hög hastighet i 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggsmeten. Vänd runt försiktigt till en jämnt blandad smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter. Låt svalna en aning i springformen innan du vänder upp kakan på ett plant fat. Dela i tre delar när botten har svalnat helt. Om du inte ska använda botten på en gång så plastar du in den och lägger den i frysen. Dela den sedan i tre delar medan den fortfarande är lite fryst. Vaniljkräm: 1/2 Vaniljstång 5 dl Standardmjölk 1 1/4 dl Strösocker 3 Äggulor 5 msk Majsstärlekse 0.75 dl Strösocker 20 g Smör Gör så här: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp frön och stång med mjölk och strösocker. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan kastrull. Slå 1/3 av den heta mjölkblandningen över äggblandningen och vispa. Koka upp och häll över resterande mjölkblandning. Sila tillbaka allt i den första kastrullen och koka ihop till en tjock kräm under omrörning. Rör till sist ner smöret. Låt svalna helt. Montera tårtan: Tårtbotten, tre anslag. 2 dl hallonsylt 2 dl vaniljkräm 5 dl vispgrädde, hårt vispad 400 g marsipan Gör så här: Börja med första anslaget, lägg det på en tårtbricka och bred sedan över rårörda hallon. Bred över ett tung lager vispgrädde. Lägg på nästa anslag och bred över vaniljkräm. Bred sedan på ett tjockt lager grädde, forma till en liten kupol. Lägg på sista anslaget, som är den tunnaste, och tryck till tårtan så att kupolen formas. Stryk upp tårtan med ett tunt lager vispgrädde. Kavla ut marsipanen ganska tunt och klä sedan tårtan med den. Dekorera med en ros gjord av marsipan. Lycka till med din Prinsesstårta. ♥