<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6023.jpg"> </a>Svenska Jordgubbar. Finns det någonting godare?<br /> Jag är nästan besatt av dessa små röda bär och äter åtminstone en halv liter om dagen, om inte mer..<br /> Igår ringde min pappa till mig och frågade om det räcker ifall han köper 30(!) liter Jordgubbar åt mig, varpå jag fick en chock och svarade "eeeh, ja?".<br /> Och visst räckte det tills sent igår kväll då jag var klar med sista Saftkoket. Så idag åkte jag och sambon och köpte lika mycket till.<br /> Så de senaste dagarna har jag kokat saft för ett helt koloni, gjort sylt av allt bärmos efter saften, gjort desserter och nu torkar jag massa Jordgubbar i ugnen.<br /> Mer i helgen blir det både nyttiga Fruktremmar och Sura godisremmar. MUMS!<br /> När min sambo stod och gjorde hamburgare (han gör världens godaste hamburgare, ska be honom blogga om dem någon dag här) till oss ikväll så utbrast han högt och lite lätt irriterat "Nu var det VÄLDIGT mycket Jordgubbar här i köket, saft, sylt, curd, torkade gubbar och fan vet allt" så förstod jag att jag är lite lätt besatt.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6012.jpg"> </a>Men nu ska det inte handla om varken hamburgare eller jordgubbssylt.<br /> Men om jordgubbar ska det i alla fall handla. En otroligt enkel dessert som man svänger ihop på några minuter.<br /> Det är som en tårta i ett glas. Hur praktiskt som helst. Om man ska iväg på picknick och vill ta med sig denna tårta så går det även utmärkt att göra den i en glasbruk som man stänger med lock. Perfekt picknickfika!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6020.jpg"> </a>Nu, medan jag är på Cross-SM i Västerås så ska ni få receptet på denna himmelska dessert.<br /> Ja, jag vågar faktiskt skriva att den är Himmelsk trots att jag fick ta mycket skit för att jag döpte min Himmelska Jordgubbstårta till just HIMMELSK, då många inte tyckte att den var himmelsk.<br /> Tur att smaken är som baken, eller hur?</p> <p style="text-align: center"><em>Tårta i glas, 4 port:<br /> </em>1/2 Sockerkaka med Citronsmak<br /> 1 liter Jordgubbar<br /> 3 dl Vispgrädde, vispad ganska mjukt<br /> 1 krm Vaniljpulver - alt. 1 tsk Vaniljsocker</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att dela sockerkakan i 4 lika stora delar.<br /> Smula ner hela bitarna i botten av dina serveringsglas.<br /> Klicka över vispad grädde som du blandat med Vaniljen.<br /> Toppa med mycket jordgubbar och en liten klick grädde, sedan lite smulor av sockerkakan.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6034-e1466495327943.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</p> </div> </div>