<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6385.jpg"> </a>Finns det någonting godare än en riktig Sommartårta?<br /> En sådan tårta där ingenting är planerat, inte ens besöket som skall få äta av tårtan.<br /> En spontantårta där man tager vad man haver. Fyllningen breds på, grädden blir lite sisådär.<br /> Men det gör ingenting. Absolut ingenting. För tårtan är hemgjord och oplanerad.<br /> Jag älskar sådana tårtor! De är nästan de allra bästa!</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6356.jpg"> </a>Denna tårta blev otroligt god. Himmelskt god faktiskt, om jag får säga det själv.<br /> Jag svängde ihop en otroligt god fyllning med lemoncurd blandat med färskost och vispgrädde,<br /> Den fyllningen kommer jag göra många fler gånger.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6339.jpg"> </a>Nu ska ni få ett recept på denna skapelse.<br /> Receptet skrev jag under tiden som jag bakade, vilket jag ofta gör.<br /> Tur var det för annars skulle ni inte få några recept alls knappt.. :-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><span style="text-decoration: underline">Sommartårta, 10 pers:<br /> </span>3 st. Anslag<br /> 2 dl Jordgubbssylt<br /> 2 dl Jordgubbar, skivade<br /> Citronfyllning<br /> 3 dl Vispgrädde<br /> + Dekoration</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><i>Anslag, 20 cm:<br /> </i>6 Ägg<br /> 3 dl Strösocker<br /> 1.5 dl Potatismjöl<br /> 1.5 dl Vetemjöl<br /> 2.5 tsk Vaniljsocker<br /> 2 tsk Bakpulver</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform som är 20 cm med bakplåtspapper, klä höga kanter.<br /> Smörj sedan botten & kanterna med smör och strö i kokos.<br /> Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i 5 minuter på högsta hastighet.<br /> Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten.<br /> Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.<br /> Känn med en sticka, den ska vara torr.<br /> Låt svalna en aning i formen innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned.<br /> Låt svalna helt innan du delar den i 3.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Citronfyllning:<br /> </em>2 dl Lemoncurd - recept <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/05/2015_january_lemon-curd/" target="_blank" rel="noopener">här</a></strong><br /> 1 dl Philadelphiaost<br /> 1.5 dl Vispgrädde, hårt vispad</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Rör ihop lemoncurd och philadelphia, vänd sedan ner den vispade grädden och rör om till en jämn kräm.<br /> Låt stå i kylskåpet ett par minuter.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Tårtan:<br /> </em>Börja med att lägga första anslaget på ett tårtfat, bred sedan jordgubbssylt på anslaget och strö över 1 dl skivade Jordgubbar.<br /> Lägg på nästa anslag och bred på ett tjockt lager med citronkräm, strö 1 dl skivade Jordgubbar över.<br /> Lägg på sista anslaget och spackla tårtan med 3 dl vispad Grädde.<br /> Dekorera med färska bär.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6359-e1466495195160.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"> <article> <div class="section-wrapper page"> <div class="content-section"> <div class="article-content"> <div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> </div> </div> </div> </div> </article> <div id="ad-wrapper-topp2" class="ad-wrapper ad-wrapper-topp2 burt-unit"></div> <p style="text-align: center">