Oj, mina vänner. Jag har bakat den godaste Pavlovan någonsin. Ni kan inte förstå. Det var så gott. Så enkelt men så så så gott. Maräng, grädde och jordgubbar, det är allt som krävs. Dock ska en del av jordgubbarna mixas. Kan ni tänka er något mer somrigt? Denna blir det hemma hos oss på midsommarafton, det är en sak som är säker. Min Himmelska Jordgubbstårta har fått konkurrens, så mycket kan jag säga. Och ni vet ju hur mycket jag älskar den tårtan.. :-) Pavlova, 10 bitar: Maräng: 5 äggvitor 2.5 dl strösocker Fyllning: 500 g jordgubbar 3 dl vispgrädde Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Vispa upp äggvitan i en assistent eller med elvisp. Vispa till ett fast fluff, tillsätt sedan strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och fast. Klicka ut marängen i en cirkel på balplåtspapper och forma så att den blir "skål-liknande". Grädda mitt i ugnen i 1.5h. Låt sedan stå kvar i ugnen på eftervärme. Låt svalna helt. Vispa upp grädden lagom hård. Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa 200 g av jordgubbarna i en mixer (går även att mosa med gaffel). Dela resterande jordgubbar i 4 delar. Lägg marängen på ett tårtfat och bred över grädden. Bred sedan försiktigt över jordgubbsmixet på grädden och toppa slutligen med jordgubbarna. Dekorera eventuellt med ätbara blommor. Hoppas att ni ska gilla den. Kram! ♥