Morotstårta. Som en morotskaka deluxe. För vad kan vara bättre än en morotskaka om inte en dubbel sådan, med två lager? Denna är otroligt saftig och smakrik. Så himla god! Frostingen smakar av vanilj och lite fräsh lime. Precis lagom av båda. Söt och syrlig, kryddig och saftig. Denna kaka kommer att göra succé vid varje fikatillfälle, det är ett som är säkert.TIPS:* Går bra att frysa: Skär i bitar och frys i burk med tättslutande lock.* Hållbarhet: 3 månader i frys, tre dagar i kylskåp.* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot 4 dl glutenfri mjölmix.Morotstårta, 10 bitar:Tårtbotten:100 g smör2 tsk malen kanel1.5 tsk mortlad kardemumma1 tsk malen ingefära3 ägg2.5 dl strösocker4 dl finrivna morötter3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 nypa saltFrosting:100 g rumsvarmt smör200 g rumsvarm philadelphia1 dl rumsvarm vispgrädde4 dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 lime - rivet skalGarnering:1 lime - rivet skalGör så här:Tårtbotten: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och smöra- samt bröa två springformar med löstagbar kant, 22 cm. Låt stå.Smält smöret tillsammans med kryddorna, ställ åt sidan.Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, vispa i 3-4 minuter. Tillsätt det smälta smöret samt de finrivna morötterna, rör om med slickepott.Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dem sedan i smeten. Rör ihop en klumpfri smet.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 35 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakorna är klara. Tag ut och låt svalna helt på ett avsvalningsgaller innan du försiktigt lossar formen från kakorna.Frosting: Vispa samtliga ingredienser till ett fast fluff.Montering: Lägg en tårtbotten på ett serveringsfat, bred sedan över hälften av frostingen och lägg på nästa botten. Bred på resterande frosting och toppa med lite rivet limeskal. Hoppas att det ska smaka! ♥