Marängtårta med lemoncurd och blåbärsgrädde. En tårta att fika på till både vardags och kalas. Marängtårta i genomskärning. Har ni sett något godare? Den blev SÅ himla god. Jag funderar på om inte jag ska baka om denna igen till nyårsafton, för de som fick smaka denna tårta gav den 10/10!Marängtårta med citron och blåbär, 10 bitar:Marängbotten: 8 äggvitor3.5 dl strösockerLemoncurd:3 ägg1.5 dl strösocker1 citron, rivet skal1 dl citronsaft75 g rumsvarmt smörBlåbärsgrädde:4 dl vispgrädde3 dl tinade blåbär Gör så här:Marängbotten: Sätt ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget medan du vispar på hög hastighet med elvisp eller i en assistent.Bred ut två jämnstora rundlar på plåtarna. Grädda i ca. 1.5 h, bottnarna är klara när de släpper från pappret om du lyfter dem lite försiktigt. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt bottnarna stå kvar tills ugnen svalnat helt.Lemoncurd: Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke (gärna rostfri). Rör sedan ner strösocker, citronskal och citronsaft. Sänk ner bunken i ett vattenbad som sjuder på medelhög värme.Värm curden under konstant omrörning tills den tjocknar. Tag av från värmen och rör ner smöret, rör om tills allt smör smält. Häll upp på rengjord burk och låt svalna i kylskåpet.Blåbärsgrädde: Vispa upp grädden till ett fast fluff, rör sedan ner blåbären och rör tills det blivit jämnt blandat.Montering: Lägg en marängbotten på ett tårtfat, bred på hälften av lemoncurden och sedan hälften av blåbärsgrädden. Lägg på nästa botten och upprepa igen.Serveras under samma dag. Tårtan kan stå i kylskåp över natten men då finns en risk att marängen blir lite mjuk. Dock är den otroligt god då också. Lycka till! ♥