Minns ni gårdagens key lime pie dip? Det var resterna av fyllningen till denna Key lime pie tårta. WOW! Vilken tårta jag fick till. Alldeles galet ljuvlig. Smakar precis som en key lime pie, fast ännu lite bättre. Hur det nu är möjligt. Jag tänker mig att denna tårta kan vara en perfekt Nyårstårta! Vad tror ni? Visst vill man ha något fräscht efter en god middag? Så saftig tårtbotten som smaksatts med vanilj och lite rivet limeskal. Fyllningen är limecurd och key lime pie- mousse. Och så har jag dekorerat med några maränger som jag gjorde här om dagen, och lite glittrande strössel. Och tomtebloss! Det slår aldrig fel. Key lime pie tårta, 10 bitar: Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver rivet skal från 1 lime Limecurd: 3 ägg 1.5 dl strösocker 2 st lime, rivet skal 1 dl limesaft 75 g Smör, rumsvarmt Limemousse: 0.5 burk kondenserad sötad mjölk (burken är på 397 g) 1 lime – skal & saft 2 dl vispgrädde 50 g färskost Vit chokladsmörkräm: 200 g rumsvarmt smör 4 dl florsocker 200 g vit choklad Gör så här: Tårtbotten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan. 2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, med elvisp i ca. 8 minuter. 3. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt limeskal och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. 4. Tag ut låt svalna en aning. Vänd botten upp och ned på ett avsvalningsgaller klätt med bakplåtspapper och låt svalna helt innan du skär den i tre delar. Limecurd: 1. Rör ihop ägg, strösocker, limeskal- och saft i en värmetålig skål. Sänk ned skålen i ett hett vattenbad (jag använder en kanna i rostfritt som blir jämnt varm). 2. Värm under omrörning tills curden tjocknar - höj värmen om det tar lång tid. 3. Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret. Rör ihop en slät kräm. Häll upp på väl rengjord burk och förslut med detsamma. Låt svalna helt. Limemousse: 1. Börja med att blanda den kondenserade mjölken med limeskal- och saft. 2. Vispa ihop grädde och färskost till ett fast fluff. 3. Rör ihop grädden med limeblandningen och rör tills allt blandats väl. Vit chokladsmörkräm: 1. Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme. Låt sedan svalna. 2. Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp i 10 minuter. 3. Vispa sedan ner den avsvalnade chokladen och rör ihop en klumpfri smörkräm. Montering: 1. Börja med att lägga den undre botten på ett tårtfat. 2. Bred på ca. 0.75 dl limecurd och bred sedan hälften av limemousse över. 3. Lägg på botten nr. 2 och upprepa samma sak. 4. Lägg på locket och låt tårtan och låt sedan stå i kylskåp i 30 minuter så att den får sätta sig. 5. Gör den vita chokladsmörkrämen enligt anvisning (se ovanför) och spackla sedan tårtan. All chokladsmörkräm går åt. 6. Dekorera som du önskar. Förvara tårtan i en tårtkupa i kylskåpet. Håller i upp till 3 dagar. Jag dekorerade även med krossade digestivekex. Det gjorde jag mest för att det skulle bli lite inspirerat av en key lime pie där pajskalet görs av bland annat digestivekex. Hoppas att det ska smaka! ♥