Himmelsk marängtårta i långpanna är både enkel att baka och helt fantastiskt god. Räcker till många.På midsommarafton bakade jag en himmelsk marängtårta i långpanna. En tårta som gjorde sådan succé att jag blev tvungen att baka den igen för att dela den med er. Det är en variant av min himmelska jordgubbstårta, fast med marängbottnar som blir härligt sega och krispiga. Så galet god! Tårtan är naturligt glutenfri! Om du önskar att förbereda lite inför tårtbak så kan du baka bottnarna i förväg. Förvara dem i avstängd ugn eller torrt i skafferi, då håller dem i flera veckor. Tårtan är sedan godast att äta inom ett dygn efter montering, det för att marängen gärna blir mjuk av fyllningen.Himmelsk marängtårta i långpanna, 20 bitar:Marängbotten: 8 äggvitor4 dl strösocker1 tsk pressad citronFyllning: 500 g färska jordgubbar5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1.5 dl florsocker1 msk vaniljsockerev. extra jordgubbar till dekorationGör så här:Sätt ugnen på 125° varmluft och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget under konstans vispning på hög hastighet, med elvisp eller i en assistent.Vispa till en blank maräng som bildar styva toppar, tillsätt citron mot slutet.Fördela och bred ut marängen på plåtarna och grädda sedan i ugnen (båda samtidigt) i ca. 1-1.5 h. Låt sedan stå på eftervärme och svalna i avstängd ugn. Bottnarna måste svalna helt.Fyllning: Skölj, rensa och hacka jordgubbarna lagom fint - en liten gubbe i 4 delar ca. Låt stå.Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp. Vänd sedan ner jordgubbarna och rör försiktigt ihop en jämn fyllning.Montering: Lägg en marängbotten på ditt serveringsfat (jag tog en plåt) och bred på hälften av fyllningen. Lägg försiktigt på nästa botten och bred på resten av fyllningen. Toppa med mer jordgubbar och eventuellt lite gröna blad i form av mynta. Hoppas att tårtan ska smaka! Missa inte att kika in på min instagram.