[caption id="attachment_2146478163" align="aligncenter" width="2560"] Himmelsk Jordgubbstårta är utsedd till en av Sveriges godaste Jordgubbstårtor. Enkel att baka är den också. Älskad av stora som små.[/caption] Sällan har jag varit med om någonting så gott som en Himmels Jordgubbstårta. Jag vet att ni är många (tusentals) som provat denna- och känner samma. Det gör mig varm i hjärtat! I denna tårta är det samma fyllning rakt igenom. En sötsyrlig fyllning som påminner om en cheesecake med tanke på färskosten. Ljuvligt god med saftiga ljusa bottnar. - Jag har ändrat lite i receptet sedan mitt allra första recept på himmelsk jordgubbstårta. https://www.youtube.com/watch?v=xJjLxR25NDE&t=554s Se i videon ovan när jag bakar Himmelsk Jordgubbstårta steg för steg. Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar: Tårtbotten:4 ägg2 dl strösocker1 dl potatismjöl1 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1.5 tsk bakpulver Fyllning: 4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1.5 dl florsocker2 tsk vaniljsocker500 g jordgubbar Gör så här: Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en springform, 20 cm med bakplåtspapper - höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, vispa med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar i fyra bottnar. Fyllning: Finhacka jordgubbarna (spara eventuellt några till dekoration) och låt stå. Vispa upp grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål, vispa med elvisp till ett riktigt fast fluff. Vänd i jordgubbarna som är finhackade och rör ihop försiktigt tills allt blandats väl. Montering: Tag fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsfyllning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista tårtbotten och spackla sedan tårtan med resterande fyllning. Dekorera gärna med färska bär. Lycka till!