Hej på er! ♥ Vilken härlig dag! Den började med att jag vaknade upp bredvid min sambo för ovanlighetens skull. Okej, det där kanske lät lite konstigt. Men saken är den att han jobbar borta i veckorna och att vi endast ses på helgerna. Men nu är han hemma för att köra en tävling idag och kommer därför vara hemma i flera dagar. Så himla lyxigt! Och för att "fira" att han nu äntligen är hemma så har jag bakat en liten jordgubbstårta. Denna tårta är utan tvekan den godaste tårta jag någonsin ätit. Det är 3 anslag och sedan en och samma fyllning i- och på hela tårtan. Så himla enkel att baka och SÅ himla god. Jag skulle kunna leva på denna tårta. Bokstavligt talat. Leva! Denna tårta gjorde jag för ett tag sedan, men den är lite finare än dagens.. Blommor från körsbärsträd är så vackert och fint att dekorera med. Jag kommer att baka denna tårta så fort någon i familjen fyller år. Allt för att få äta av den själv. Ha ha.. Tur att sambon fyller år om ett par veckor och att jag står för tårtan.. :-D Himmelsk Jordgubbstårta, 10 bitar: Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver Fyllning: 4 dl vispgrädde 200 g philadelphiaost 1.5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 500 g jordgubbar Gör så här: Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en springform, 20 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, vispa med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar i tre eller fyra bottnar. Fyllning: Finhacka jordgubbarna (spara eventuellt några till dekoration) och låt stå. Vispa upp grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål, vispa med elvisp till ett riktigt fast fluff. Vänd i jordgubbarna som är finhackade och rör ihop försiktigt tills allt blandats väl. Montering: Tag fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsfyllning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista tårtbotten och spackla sedan tårtan med resterande fyllning. Dekorera gärna med färska bär. Denna tårta gjorde jag endast med två bottnar, men allra bäst blir den med tre. LYCKA TILL! ♡