<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5687.jpg"> </a>Hej på er! ♥<br /> På er begäran har jag idag bakat en Somrig tårta som passar perfekt till Midsommar.<br /> En så kallad "naked cake" vilket så klart betyder "naken tårta".<br /> Det är otroligt enkelt att göra denna tårta. Speciellt eftersom att den faktiskt inte ska spacklas.<br /> Den är otroligt fräsch i smaken och väldigt somrig och god.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5700.jpg"> </a>Om ni inte redan förstått det så får ni nu veta att jag älskar att dekorera med blommor.<br /> Och nu står syrénen i full blom ute, vad passar bättre då än att dekorera med dessa små, ätbara blommor?<br /> Eftersom att de går att äta så får var och en av de som äter tårtan välja om de vill ha kvar dem eller peta bort.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5715.jpg"> </a>En enkel tårta med två olika fyllningar och lite, liiite vispgrädde som jag styrkt utanpå för att få den rustika känslan.<br /> Och även för att jordgubbar- och blommor ska sitta kvar och inte rulla runt.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5710.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga lilla tårta.</p> <p style="text-align: center"><em>Tårtbotten:<br /> </em>6 Ägg<br /> 3 dl Strösocker<br /> 1.5 dl Vetemjöl<br /> 1.5 dl Potatismjöl<br /> 2 tsk Bakpulver<br /> 2 tsk Vaniljsocker</p> <p style="text-align: center"><b>Gör så här:<br /> </b>Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 24 cm med bakplåtspapper, höga kanter.<br /> Vispa ägg och strösocker vitt och poröst med elvisp på högsta hastighet i 5 minuter.<br /> Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner de i äggsmeten.<br /> Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter.<br /> Stickan ska vara torr när kakan är klar.<br /> Låt svalna helt och dela sedan i tre delar.</p> <p style="text-align: center"><em>Fyllning:<br /> </em>300 g Jordgubbar<br /> 1 msk Strösocker<br /> 3 dl Lemoncurd,<strong> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/05/2015_january_lemon-curd/" target="_blank" rel="noopener">recept här</a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/05/2015_january_lemon-curd/" target="_blank" rel="noopener"><br /> </a></strong>+ 3 dl Vispgrädde - till garnering</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Skiva jordgubbarna och blanda dem med strösockret i en skål, låt stå en stund.<br /> Bred på 1.5 dl Lemoncurd på första anslaget som du lagt på ett tårtfat.<br /> Lägg över hälften av jordgubbarna.<br /> Lägg på nästa anslag och gör om samma procedur med lemoncurd och jordgubbar.<br /> Lägg på sista anslaget.<br /> Vispa upp grädden och stryk upp tårtan lite slarvigt.<br /> Dekorera tårtan med färska bär och fina blommor om så önskas.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5728.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> <div class="meta"></div> </div> <div class="meta"></div> </div>