Detta var på riktigt den godaste tårta jag ätit. I alla fall i chokladväg. Det är väldigt sällan jag äter chokladtårta, och än mer sällan som jag faktiskt bakar det. Varför vet jag inte. Men nu lär det bli ändring på det! För oj så roligt det är att baka tårta med massa god Choklad. https://youtu.be/P81rkTbyrAs Missa inte filmen där jag bakar denna ljuvliga Chokladtårta. Denna tårta är byggd av mastiga chokladbottnar. Liksom typiskt amerikanska, tunga och riktigt saftiga. Inga lätta och porösa bottnar. Sedan en chokladsmörkräm som du hittar på varje lager av tårtan. Sedan har jag även spacklat tårtan med samma chokladsmörkräm och gjort en glasyr på mörk choklad som jag hällt över tårtan. Till slut har jag toppat med färska hallon. Oj så gott det blev! Nästa gång ska jag dock ha hallon mellan lagren också, för extra syra. Chokladtårta med hallon, 10 bitar: Ingredienser Chokladbottnar: 50 g smör 2.5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 1.25 dl mjölk 1.25 dl kokhett vatten Ingredienser Chokladsmörkräm: 300 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 200 g mjölkchoklad 1 nypa salt Ingredienser Chokladglasyr: 50 g mörk choklad (70%) 25 g rumsvarmt smör Gör så här: Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä en 18 cm springform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Klä höga kanter. Smält smöret och låt stå åt sidan. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om. Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfri smet. häll smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Prova med en sticka - den ska vara torr när kakan är färdig. Låt sedan svalna helt. Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag - då jämnar den ut sig. Dela sedan chokladbotten i tre jämnstora bottnar och lägg åt sidan. Chokladsmörkräm: Hacka mjölkchokladen och smält den på låg värme på spisen. Låt stå. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan mjölkchokladen samt saltet och vispa i ytterligare ett par minuter. Sätt ihop tårtan: Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och fyll med lite smörkräm. Upprepa till sista botten. Spackla sedan tårtan med chokladsmörkrämen (spara lite till garnering) och ställ sedan in tårtan i kylskåp. Chokladglasyr: Smält chokladen på låg värme på spisen och rör sedan ner smöret. Rör tills allt smör smält. Låt svalna en aning. Tag ut tårtan ur kylen och häll försiktigt över glasyren. Bred ut med en spatel så att det droppar ner längs kanterna på tårtan. Garnering: Spritsa ut den sista chokladsmörkrämen över chokladglasyren och toppa sedan med färska bär. Gärna hallon. Tårtan förvaras i kylskåpet. Låt stå framme i rumstemperatur ett par minuter innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥ Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall ni vill se mer tårtor här på bloggen.