Hej på er! ♥Det blir lite långt mellan inläggen ibland. Just nu är det för att hela mitt arkiv ska flyttas till min nya blogg.Som ni vet så har jag berättat att min blogg kommer att flytta snart. Nu är snart!Just i detta nu så håller teknikerna på att exportera hela mitt arkiv för att vi sedan ska kunna flytta med det.Den här flytten kommer ha stor betydelse för min- och bloggens framtid. Det är ett riktigt lyft för oss och jag är så himla spänd och glad. Det ska bli så rolilgt när allt är färdigt. Är det någon av er som har lyckats lista ut vart jag ska börja blogga?Och som om inte det vore nog så ska jag även börja baka i direktsänd radio på Sveriges Radio P4 Örebro.Jag var på möte där igår och det blev spikat att min första gång någonsin att baka live i radion kommer att vara fredag den 30:e januari. Hoppas att jag kan länka här så att ni kan lyssna. Allt detta som händer är värt att firas, inte sant?!Det tycker i alla fall jag och just därför har jag bakat en tårta! ♥ En Kokos- och Limetårta som är himmelsk. Denna tårta blev så god att jag blev lite ledsen för att jag inte kan avnjuta hela tårtan själv.Jag har smakat en liten bit, resten får sambons jobb mumsa på i eftermiddag när jag är på väg till Dalarna. Så fort allt är ordnat med den nya bloggen så kommer jag att ha en tårtvecka.Jag har massor med recept som jag måste prova. Längtar!Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga tårta. Tårtbotten:4 Ägg2 dl Strösocker1 dl Potatismjöl1 dl Vetemjöl1.5 tsk Vaniljsocker1.5 tsk Bakpulver Gör så här:Klä en 15 cm springform med bakplåtspapper, höga kanter av papper är ett måste.Sätt ugnen på 175°C.Vispa ägg och socker ljust och luftigt, ca 10 minuter med elvisp/assistent.Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten.Vänd om försiktigt med en slickepott.Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och dela i tre delar, eller frys in som den är.När den är lite fryst är det mycket enklare att dela den i tre delar. Kokosmousse:1 dl Creme fraiche1 dl Strösocker1 dl Kokosflingor1.5 dl Vispgrädde Gör så här:Vispa creme fraiche och strösocker till en tjock, gräddliknande smet.Vänd ner kokosflingorna och ställ i kylen ett par timmar, helst över natten.Ju längre den står i kylskåpet ju godare smak kommer den att få.Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den.Låt stå i kylskåpet med locket på tills du ska använda den. - Lime curd:3 Ägg1.5 dl Strösocker3 st Lime, rivet skal1 dl Limesaft75 g Smör, rumsvarmt Gör så här:Vispa upp äggen lätt.Rör ihop ägg, strösocker, limeskal- och saft i en värmetålig skål.Ställ skålen i hett vattenbad.Värm under omrörning tills curden tjocknar.Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret.Rör ihop en slät kräm.Häll upp på väl rengjorda burkar.-Curden håller sig ca. 1 vecka i kylskåp. - Garnering:2.5 dl Vispgrädde1.5 dl Kokos2 st Lime, rivet skal Gör så här:Vispa upp grädden.Finriv limeskalet och blanda det med kokos. - Tårtan: 1. Lägg understa botten på ett tårtfat.2. Bred på ett lager Lime curd och ett tjockt lager Kokosmousse.3. Gör likadant på nästa botten.4. Lägg på den sista botten och spackla sedan tårtan med grädden.5. Strö till sist över kokosblandningen. LYCKA TILL! ♡