<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5604.jpg"> </a>Äntligen är dag 4 här!<br /> Sista dagen av vår Utmaning är här och nu väntar bara massa goda Surdegsrecept!<br /> Direkt efter matning idag så såg min surdeg ut såhär ↑.<br /> Så det är verkligen liv i den kan jag lova.<br /> Hur ser er Surdeg ut idag? Bubblar den?<br /> Mata den med 1 dl ljummet vatten, 0.5 dl Vetemjöl och 0.5 dl Rågmjöl.<br /> Rör om ordentligt och låt den stå framme en stund innan du bakar med den!<br /> -<br /> Om du inte ska baka med den kan du ställa in den i kylskåpet, mata den då en gång i veckan.<br /> När du sedan ska baka med den så tar du ut den i rumstemperatur, matar den med en del vatten, en halv del vetemjöl och en halv del rågmjöl.<br /> Låt den sedan stå framme och komma igång i ett par timmar innan bakning.<br /> -<br /> Tänk nu på att du skapat ett monster. Ju större degen blir desto med mat vill den ha!<br /> Så om du inte bakar med din surdeg så ofta så kan du hälla ut allt utom lite i botten och börja mata den med måtten som vi nu använt.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">TACK för att ni varit med mig under dessa dagar!<br /> Så himla roligt. Hoppas att ni alla har en bubblande surdeg hemma nu!<br /> Kram & Lycka till! ♥</p>