Småkakor med äpple och kanel är höstens godaste småkaka!Småkakor med äpple och kanel, det kan vara höstens godaste kaka! Jag bakar dem som jag bakar mina hallongrottor fast utan formar. Och så fyller jag alltså med smörstekta äpplen med råsocker och kanel. Otroligt gott! Missa inte att spana in mina andra recept på småkakor här.Småkakor med äpple och kanel, 24 st:Fyllning:1 stort äpple (eller två små)30 g smör1 msk råsocker1 msk kanelKakdeg:200 g rumsvarmt smör1 dl strösocker4 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver1 nypa saltGör så här:Fyllning: Skala, kärna ur och hacka äpplena fint. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek äppelbitarna mjukt på medelhög värme. Tillsätt sedan råsocker och kanel, stek ett par minuter till under omrörning. Tag av från värmen och låt stå.Kakdeg: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper.Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 24 jämnstora bollar och lägg dem på plåtarna. Forma en grop i varje degboll, gärna med något runt i trä – t.ex. skaftet av en träslev (som du doppar i mjöl mellan gångerna).Fyll groparna med äppelfyllningen och grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten. Lycka till med baket! Missa inte min Youtubekanal.