<p style="text-align: center">Hej på er!<br /> Jamen läste ni rubriken? Småkakan jag kommer att presentera för er är Julens godaste Småkaka.<br /> Om inte årets godaste. Jo, årets godaste.<br /> OH HJÄLP säger jag bara! Fick idén till denna småkaka igår och skuttade in i köket ivrig som få.<br /> Hade jäääättehöga förväntningar på denna kaka, och om de blev så bra som jag förväntade mig?<br /> BÄTTRE! Så mycket bättre. Till och med sambon älskade kakorna.<br /> Och han äter varken marshmallows eller dumle annars..<br /> Så det är ett otroligt gott betyg!:-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9793.jpg"> </a>KOLLA!<br /> Om ni gillar Rocky road så kommer ni ÄLSKA dessa kakor.<br /> Och det bästa är att du kan variera denna kaka i all oändlighet.<br /> Om du till exempel inte kan äta jordnötter så kan du ta någonting annat som mandel, solroskärnor..<br /> Ja, precis vad som helst!! :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9769.jpg"> </a>Jag försökte ta så bra bilder som jag bara kunde för att visa hur goda dessa kakor verkligen är!<br /> Jag skulle kunna avstå från allt annat julfika- och julgodis bara för att få EN av dessa kakor!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9777.jpg"> </a>En härligt salig blandning av allt godis som hör julen till.<br /> Och allt detta vilar på en härligt seg och god Chokladsnitt-botten.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9787.jpg"> </a>Ja, nu ska jag sluta tjata om hur goda dessa kakor är..<br /> För jag antar att ni förstått det vid det här laget ;-)</p> <p style="text-align: center"><em>Rocky Road- Snittar:<br /> </em>150 Smör<br /> 3 3/4 dl Vetemjöl<br /> 1.5 dl Strösocker<br /> 3 msk Kakao<br /> 3 msk Sirap, ljus<br /> 1.5 tsk Vaniljsocker<br /> 1.5 tsk Bakpulver<br /> -<br /> 200 g Mjölkchoklad<br /> Minimarshmallows<br /> Jordnötter<br /> Dumle<br /> Daim<br /> Toffifee<br /> Kolaströssel</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.<br /> Sätt ugnen på 175°C.<br /> Nyp ihop alla ingredienser till degen i en bunke.<br /> Arbeta ihop en smidig deg med händerna.<br /> Rulla degen till två längder och lägg på plåten.<br /> Grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter.<br /> Hacka chokladen fint medan kaklängderna gräddas.<br /> Strö över chokladen på längderna direkt när de kommit ut ur ugnen, 100 gram på varje längd.<br /> Ställ tillbaka plåten i ugnen i 30 sekunder.<br /> Tag en liten slickepott och bred ut chokladen på längderna.<br /> Strö över ditt hackade godis.<br /> Låt stelna svalt en stund och skär sedan i snittar.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9798.jpg"> </a></p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Snittkakor:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/03/ljuvliga-snickerssnittar-med-salta-jordnotter/" target="_blank" rel="noopener">Snickerssnittar med extra Jordnötter</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/09/22/2014_september_fridas-sega-dumlesnitt/" target="_blank" rel="noopener">Sega Dumlesnitt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/10/01/2014_october_himmelska-after-eight-snitt/" target="_blank" rel="noopener">Himmelska After eight- snittar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/10/09/2014_october_fridas-sega-pollysnitt/" target="_blank" rel="noopener">Pollysnittar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/11/lion-bar-snittar-2/" target="_blank" rel="noopener">Lion Bars- snittar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/07/14/sega-mjolkchokladsnitt/" target="_blank" rel="noopener">Härligt sega Mjölkchokladsnitt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/09/19/2014_september_saltlakrits-snitt/" target="_blank" rel="noopener">SALTLAKRITSSNITTAR</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/06/ljuvliga-marssnittar/" target="_blank" rel="noopener">Marssnittar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/18/sega-kolachoklad-snittar/" target="_blank" rel="noopener">Kola/Chokladsnittar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/06/27/2014_june_klassiska-kolasnittar/" target="_blank" rel="noopener">Klassiska Kolasnittar</a></em></p> <p style="text-align: center">Glöm inte att följa mig på <a href="https://www.facebook.com/bakamedfrida" target="_blank" rel="noopener"><strong>Facebook</strong></a> & <strong><a href="https://www.instagram.com/bakamedfrida/" target="_blank" rel="noopener">Instagram</a>.</strong></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>