Hej! Släpp allt ni har i händerna!! Spring in i köket, plocka fram lite ingredienser och baka Kanelbullesnittar. I morse när jag pratade med min pappa i telefonen så berättade jag att jag har beställning x2 på Bullar. Och precis när jag sade "Kanelbullar" så kom jag på vad jag skulle baka idag. Sade hejdå till pappa och satte igång i köket. Resultatet? BÄST! Dessa är bara SÅ goda! De smakar precis som en Kanelbulle. Ja, det är svårt att förklara. Men prova! Ni kommer inte bli besvikna. Det är ju inte bara otroligt gott med Snittkakor, utan även väldigt enkelt att baka. Kanske enklaste småkakan? Många kakor blir det ju också. Kanelbullesnittar, ca. 25 st: 150 g Smör, rumsvarmt 1.5 dl Strösocker 1.5 msk Vaniljsocker 1.5 msk Sirap, ljus 3 3/4 dl Vetemjöl 1.5 tsk Bakpulver 1.5 tsk Kardemumma, malen 1.5 tsk Kanel, malen + Pärlsocker + 1 Ägg - Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar. Kakorna förvaras i en kakburk. Går även utmärkt att frysa. :)) Tips på andra Snittkakor: Klassiska Kolasnittar Snickerssnittar Sega Dumlesnittar Himmelska After eight- snittar Pollysnittar Lion bar- snittar Mjölkchokladsnittar Saltlakritssnitt Ljuvliga Marssnittar Sega Kola/Chokladsnittar Lycka till med kakbaket! Kram ♥