Havrerutor med dumle är en småkaka som riktigt smälter i munnen. Söt kola och lite flingsalt på toppen blir magiskt ihop.Detta är en småkaka som jag skulle kunna leva på. Den är så god att det är helt omöjligt att endast ta en bit. Jag knåpade ihop recept på Sega havrerutor med choklad redan 2016, så detta är samma recept fast med dumle och salt. Och enligt mig så blev dessa mycket godare. Kakorna går helt utmärkt att frysa och bakas också enkelt glutenfritt. Då byter du vetemjöl mot glutenfri mjölmix och ser till att använda glutenfria havregryn. Dumle kan innehålla spår av gluten har jag för mig, så då är det bara att byta mot vanlig choklad eller annat gott godis som är glutenfritt.Havrerutor med dumle, 16 bitar:Ingredienser: 125 g smör2 dl strösocker0.75 dl ljus sirap 1 ägg4.5 dl havregryn2.5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1.5 tsk bakpulver15 st. dumlekolorflingsalt till garneringGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper.Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning. Rör ner sirap och ägg.Blanda de torra ingredienserna (förutom dumle och salt) i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen. Arbeta ihop en jämn smet och bred ut den i formen.Dela alla dumlekolor i 4 bitar och strö dem sedan över kakan.Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter tills kakan blivit gyllene.Tag ut och strö över flingsalt. Låt svalna innan du skär i rutor. Lycka till med bakningen. Missa inte min Youtubekanal.