God morgon lördag! Vaknade tidigt när sambon åkte till jobbet, så jag har passat på att bocka av en del jobb jag också. På tal om jobb så bakade jag här om dagen en variant på mina Sega havrerutor. Det blev Havrekakor med Ferrero rocher. Wow, så goda de är! Havrerutor är en småkaka som är seg med lite knäcksmak. Det går fort att svänga ihop dessa kakor och är otroligt enkelt. Det går att trycka ner vilket godis som helst i dessa egentligen. Gärna något med choklad! Varför inte Dumle? Havrekakor med Fererro rocher: 125 g Smör 2 dl Strösocker 0.75 dl Ljus sirap 1 Ägg 4.5 dl Havregryn 2.5 dl Vetemjöl 1 msk Vaniljsocker 1.5 tsk Bakpulver 8-10 Ferrero rocher - Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20x30 cm med Bakplåtspapper. Smält smöret. Tillsätt strösocker och sirap. Knäck ner ägget och rör om ordentligt. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop en smidig och blank deg. Tryck ut degen i formen. Dela fererro rocher på mitten och tryck ut dem på degen. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter, tills kakan fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i rutor. Förvaras i en kakburk med lock i skafferiet. Går utmärkt att frysa in. Lycka till med kakbaket! Kram ♥