Havrekakor med choklad, alltså ljuvliga småkakor som bakas snabbt och enkelt. Basen är havregryn! Och sirapen i kakan gör den alldeles seg och härlig. Chokladen kan bytas mot t.ex dumle, center, riesen eller annat gott chokladgodis! :-) Om du byter ut hälften av strösockret mot farinsocker så kommer kakorna att påminna om chocolate chip cookies. Det blir ljuvligt gott! Havrekakor med Choklad, 16 rutor: Ingredienser: 125 g smör 4.5 dl havregryn 2.75 dl vetemjöl 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 1 ägg 0.75 dl ljus Sirap + 100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar denna gång) Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper. 2. Smält smöret och låt stå. 3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med). 4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen. 5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna. Här ser ni mina första havrerutor med choklad. Hoppas att det ska smaka! ♥