Första gången jag bakade mina dumlesnittar är för över tre år sedan. Jag hade aldrig sett det innan och kom på ett superrecept. Ett tag senare så bloggade jag om dem här. Idag är det ett av de mest bakade recept på småkakor, tror jag allt. Inte sant? TIPS: Glutenfria: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Veganska: Använd mjölkfritt margarin och veganska godisar. Dumlesnittar, ca. 40 st: Ingredienser: 150 g rumsvarmt smör 1.5 dl strösocker 1.5 msk vaniljsocker 1.5 msk ljus sirap 3 3/4 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 påse dumle (ca. 16 st) Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg. Dela degen i 3 delar och rulla till längder. Placera ut längderna på plåten. Dela dumlen på mitten, på längden, och tryck sedan ner dem i mitten av varje längd - med kolasidan uppåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar. Toppa eventuellt med lite flingsalt. Lycka till med kakbaket! Missa inte att följa mig på instagram där du dagligen får inspiration i köket.