Spröda småkakor i form av ljuvliga drömmar som fått en extra lyxig touch av dumle. Alltså Dumledrömmar i all sin enkelhet. Så enkla att baka men ack så goda. Dumle förhöjer vilken småkaka som helst, inte sant? Till exempel så gör den sig otroligt fint i mina Dumlesnittar och i mina Brownie cookies med dumle, eller varför inte baka ett gäng dumlegrottor om du får ett gäng dumlekolor över efter att ha provat dessa drömmar? TIPS: * Förvaras i en kakburk med lock i skafferiet. * Går utmärkt att frysa i frystålig burk med lock eller i fryspåsar. * Hållbarhet skafferi: 2 veckor. * Hållbarhet frys: 3 månader. Dumledrömmar, 30 st: Ingredienser: 50 g rumstempererat smör 1.5 dl strösocker 0.5 msk vaniljsocker 0.5 dl neutral olja (raps t.ex) 0.5 tsk hjorthornssalt 2.25 dl vetemjöl 12 st dumlekolor i små bitar Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumle till en smidig deg – för hand eller i en matberedare. 3. Rulla sedan till 30 jämnstora bollar och lägg på plåten med jämna mellanrum. 4. Tryck ner dumle försiktigt i degbollarna, forma runda. 5. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna innan du flyttar kakorna från plåten. Hoppas att det ska smaka! ♥