Citronkakor som riktigt smälter i munnen. Ja, dessa kakor var verkligen precis hur goda som helst. Mjuka, lite sega i kanten och helt omöjliga att bara äta en av. Jag fick gömma mina för min man som älskar alla bakverk med citron. Annars hade han ätit upp allihopa omedelbums. :) Se, så goda dessa citronkakor ser ut! Och vet du? I jul kommer jag absolut att byta citron mot lite mer vanilj och också tillsätta saffran. Vilken succé tänker jag! De påminner också lite om mina underbart goda mjuka chokladkakor med dumle.TIPS:Glutenfritt: Byt vetemjöl mot 5 dl semper glutenfri mjölmix. Låt degen vila i kylskåp i 60 minuter istället för 30. Förvaring/Hållbarhet: Förvaras i kakburk med tättslutande lock, i svalt skafferi (1 vecka) eller i frys (3 månader).Citronkakor, 24 st:Ingredienser:120 g rumsvarmt smör2.5 dl strösocker1 stort ägg rivet skal från 1 citron2 msk färskpressad citronjuice 2 tsk vaniljsocker4.5 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver1 nypa saltGarnering:1 dl strösocker1 dl florsockerGör så här:Klä två plåtar med bakplåtspapper.Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och pressad citron. Vispa tills det gått ihop.Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Arbeta ihop en klibbig deg, med en slickepott.Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter.Tag ut degen och sätt ugnen på 175° över/undervärme.Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll.Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker, var generös med florsockret.Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten. Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på instagram.