Dumle. Vad kan någonsin gå fel när det kommer till att baka med Dumle?Jag älskar dumle i alla dess former. Speciellt i den formen som jag kommer att skriva om idag.Småkaka. Dumle & kaka. Hur gott låter det? - Försvinnande gott. I förra veckan, innan jag och Robert åkte på Enduro-SM, så bakade jag dessa kakor.De tog slut innan de hann svalna helt och sedan dess har jag drömt om dessa kakor.Jag har nästan vaknat mitt i natten av att jag måste äta dessa kakor. De är himmelska. Nu ska ni få ta del av mitt recept på mina sega Dumlesnitt. Fridas sega Dumlesnitt: 150 g Smör, rumsvarmt1.5 dl Strösocker1.5 msk Vaniljsocker1.5 msk Sirap, ljus3 3/4 dl Vetemjöl1.5 tsk Bakpulver+ Dumle Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.Rulla ut degen till fingertjocka längder.Dela dumlekolorna på mitten.- Tryck ner dumlen såhär i kakdegen ↑-Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.-Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt. Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in. ♥ LYCKA TILL! ♡