Rabarbersaft i saftmaja är både enkelt och otroligt gott. Svalkar gott en varm sommardag!Min Saftmaja går varm denna säsong på året när Rabarbern växer ute på gården. För Rabarbersaft i saftmaja är bland det godaste jag vet. Denna är enkel att göra och svalkar gott i ett glas med is nu när sommarvärmen kommer.https://www.youtube.com/watch?v=yLiLisbTLr8&t=231sHär ser ni en steg för steg- video på när jag kokar denna Rabarbersaft i Saftmaja.Rabarbersaft i Saftmaja, 2 liter:2 kg rabarber100 g citronsaft från färska citroner1 kg strösocker2 msk vaniljsockerGör så här:Skölj och rensa rabarbern. Hacka den grovt och lägg i Saftmajan ("durkslaget") som du fyllt med vatten i botten.Koka upp och låt stå och koka i 50-60 minuter - tills saften droppat ner i behållaren.Tappa upp saften i en kastrull och tillsätt färskpressad citron som du silar, strösocker och vaniljsocker.Värm på medelhög värme under omrörning tills allt strösocker smält.Tappa upp på rena, varma flaskor och förslut genast. Lycka till med ditt saftkok! Glöm inte att kika in mina andra recept med rabarber här.