Hej på er! Och hej lördag! :) Idag åker jag och pappa hem till oss i Örebro. Pappa mellanlandar hos oss två nätter innan han åker vidare. Så mysigt! Ska laga massa god mat och mysa hela helgen. Försöka tvinga hit brorsan också! Och vinka av sambon. Jag har även tänkt hinna med en del jobb. :)) På tal om något annat. Påsken närmar sig med stormsteg! Vi kommer att fira påsken nere på Gotland, och det kommer att bli så himla härligt. Jag ska försöka hinna med att baka något smarrigt att ta med mig ner. Någonting med Citron. Citronen hör liksom till påsken på något vis. Kanske för att den är gul? Jag vet inte.. Men gul eller inte, idag tänkte jag att ni ska få mitt allra bästa recept på en väldigt enkel och snabbgjord Lemoncurd. För att inte tala om hur ljuvligt den smakar. Det är på riktigt den godaste Lemoncurden jag vet. Den är så len och mjuk i smaken. Ja, prova själv så får du se.. :)) Ser ni vilken härlig gul färg? Åh, jag blir så himla sugen på Lemoncurd nu.. Tur att jag har lite kvar i burken hemma i kylskåpet! :)) Ingredienserna till denna Lemoncurd är få, arbetsinsatsen som krävs av dig är liten och tiden du måste lägga ner för att få denna ljuvliga curd är knappt märkbar. Ja, den är perfekt! Lemoncurd, ca. 3 dl: 3 Ägg 1.5 dl Strösocker 1 Citron, rivet skal 1 dl Citronsaft 75 g Smör, rumsvarmt - Vispa upp äggen lätt. Rör ihop ägg, strösocker, citronskal- och saft i en värmetålig skål. Ställ skålen i ett hett vattenbad. Värm under omrörning tills curden tjocknar. Ta skålen åt sidan och klicka ner smöret. Rör ihop en slät curd. Häll upp på en varm- och väl rengjord glasburk. Förslut locket direkt och låt burken svalna helt innan du ställer den i kylskåpet. Lemoncurden håller i ca. två veckor i kylskåpet. Med lemoncurd kan du bland annat göra Marängskålar med Lemoncurd. Eller en härlig Jordgubbstårta med Lemoncurd. Eller varför inte briljera nu till påsk? - Gör Syrliga Citronremmar med Lemoncurd. Önskar er en fin lördag. ♥ Kram, Frida