Att lägga in sin egen gurka nu i skördetider är något som du kommer att bli otroligt glad för i framtiden. Och framtiden är då redan i höst & vinter - för tänk då att få öppna en burk med inlagd smörgåsgurka att avnjuta av när allt annat känns grått? Åh det är så ljuvligt! Detta recept är otroligt enkelt och går fort att svänga ihop. Och så blir det så gott att en aldrig mer kommer vilja äta köpegurka sedan. https://youtu.be/ETDwupF18Oo Kika på videon för att se steg för steg hur jag gör inlagd smörgåsgurka. I videon gör jag detta recept x2. Inlagd smörgåsgurka, 2 burkar: Ingredienser 5.5 dl vatten 3 dl ättiksprit, 12% 5 dl strösocker 0.75 dl salt 1.5 kg västeråsgurka 1 knippe dillkronor 3 msk senapsfrö Gör så här: Börja med lagen: Blanda vatten, ättika, strösocker och salt i en skål. Rör tills strösocker och salt har löst sig. Låt stå. Tvätta gurkorna noga och skär dem sedan i jämntjocka skivor. Du väljer själv hur tjocka skivor du vill ha = ju tjockare skivor desto krispigare gurka. Varva skivorna i 2 st. väl rengjorda glasburkar (á 750 ml) tillsammans med krondill och senapsfrö. Slå lagen över gurkan i burkarna och förslut dem direkt med lock. För att gurkan ska smaka som allra mest så bör den få stå mörkt och svalt i minst två veckor, gärna tre men absolut minst två. Förvara burkarna i skafferi eller matkällare så håller den minst 1 år. Öppnad burk förvaras i kylskåp. När gurkorna stått ett tag så gulnar de, som i tre av burkarna här på bilden. Och det är så det ska vara. När jag tog denna bild så var tre av dessa burkar alldeles nygjorda och därför är gurkan fortfarande grön ännu. Lycka till med din smörgåsgurka!