Nu när rabatterna svämmar över med Rabarber så tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på Hemkokt Rabarbersaft. Så ljuvligt gott! Denna saft spädes 1:5. Hemkokt Rabarbersaft i saftmaja, 1l: 1 kg Rabarber 250 g Strösocker 2 msk Vaniljsocker + Vatten - Börja med att skära rabarbern i 2 cm breda bitar. Häll vatten i saftmajans nedersta del och rabarbern i den översta delen. Ställ Saftmajan på spisen och sätt plattan på hög värme tills vattnet börjar koka. Drag ner värmen en aning, men låt vattnet fortsätta koka. Låt koka i 30 minuter, tappa ur saften och häll den över rabarbern ett par gånger. När all saft ångats ur rabarbern så tappar du upp saften i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker och låt det koka upp. Häll sedan upp saften i en destillerad 1-litersflaska. Förslut flaskan på en gång och låt svalna helt innan du öppnar den. Utan Saftmaja: Skölj och skär rabarbern i cirka 1 cm breda bitar. Koka upp 1 l vatten tillsammans med rabarbern i en kastrull med lock tills de är helt mjuka och söndermosade. Häll blandningen i en silduk eller en ren bakduk - låt rinna av över en ren kastrull. Vrid ut all saft ordentligt. Koka upp saften tillsammans med socker och vaniljsocker. Rör om så att inte sockret bränns i bottnen. Låt saften koka upp ordentligt. Skumma saften väl. Häll upp i varma, destillerade flaskor och förslut direkt. Öppna ej förrän saften svalnat helt.