För ett par dagar sedan var jag i Dalarna och plockade 5 kg Jordgubbar. Jag älskar självplock och har redan hunnit plocka 12 kilo Jordgubbar i sommar.Mer kommer det bli, det kan jag lova. Jag kokade Jordgubbssylt av en del av alla Jordgubbar.Den blev himmelskt god, och här nedan ska ni få två olika recept som jag använder mig av. För en lös sylt:2 liter (ca 800 g) Jordgubbar8 dl Strösocker1 krm Citronsyra1 krm Natriumbensoat Natriumbensoat är ej nödvändigt om sylten ska ätas inom 2-3 veckor. Gör så här: Snoppa- och dela jordgubbarna. Varva bär och socker i en rostifri, stor kastrull. Låt stå ca 1 tim.Sätt på spisen och låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Skumma om det behövs. Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör sedan ner det i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock. För en fastare sylt:2 liter Jordgubbar5 dl Syltsocker 1krm Citronsyra Gör så här:Skölj och rensa jordgubbarna, och lägg dem i en rostfri kastrull.Häll på syltsockret och mosa lite med en gaffel. Hur mycket man ska mosa beror på hur stora bitar jordgubbar man vill ha i sin sylt.Låt sedan koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka ca 10 minuter.Skumma om det behövs.Häll upp i rena glasburkar med tätslutande lock. Båda dessa är fantastiskt goda att fylla tårtor med.Eller äta till pannkakor, våfflor, gröten. Eller kanske endast direkt ur burken med en sked? LYCKA TILL! ♡