Chokladrulltårta med kola är ett säkert kort till varje fest!Detta är en rullis som inte går av för hackor! Jag bakade denna för ett par veckor sedan och den gjorde verkligen succé för samtliga i fikasällskapet. Lovord hördes över bordet medan det smaskades gott på rulltårtan. Den är så enkel att baka också, vilket jag tycker är ett plus. Du kan enkelt byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller potatismjöl ifall du vill göra rulltårtbotten glutenfri. Se till att inte övergrädda kakan, då blir den torr och det blir svårt att rulla ihop den. Det går fort när en rulltårtbotten är i ugnen, så håll koll. Klicka här för fler recept på goda rulltårtor.Chokladrulltårta med kola, 8 bitar:Chokladmousse:3 dl vispgrädde1 tsk strösocker1 msk kakaoRulltårtbotten:3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl0.5 dl kakao1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver1 nypa salt0.5 dl mjölkFyllning:Chokladmousse (recept ovan) 1 dl karamelliserad mjölk - denna använder jag (reklamlänk)Gör så här:Chokladmousse: Vispa grädde, strösocker och kakao till ett fluff. Låt stå i kylskåpet.Rulltårta: Sätt ugnen på 220°c över/undervärme och klä en långpanna (40x30 cm) med bakplåtspapper.Vispa ägg och strösocker med elvisp till ett vitt fluff - i ca. 3 minuter på högsta hastighet.Blanda de torra ingredienserna ie n bunke för sig och rör sedan försiktigt ner dem i äggsmeten tillsammans med mjölken.Bred smeten på plåten till ett jämnt lager och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter.Tag ut och strö lite strösocker på kakan, stjälp sedan upp den på ett nypa bakplåtspapper och drag försiktigt bort det papper som sitter fast i kakan. Låt svalna.Bred på chokladgrädden och klicka sedan ut kola över hela kakan.Rulla från långsidan till en ganska tight rulle med skarven nedåt. Förvara i kylskåp till servering. Lycka till! Missa inte att följa min instagram för mer inspiration.