Krämig pasta med ugnsbakade tomater, paprika och fetaost, med smak av chili, basilika och vitlök. Detta kan helt klart vara min nya favoritpasta! Så galet gott, och busenkelt att svänga ihop. Jag såg ett klipp på TikTok för ett tag sedan där det var just en liknande pastarätt som tillagades. Så himla kul! Dock har jag gjort om receptet efter egen smak, men inspirationen kommer från den videon (minns dock inte VEM som postat den, vet ni?). Edit: Fick hjälp av en läsare, här är länk till originalet! Pasta med tomat och fetaost, 4 port: Ingredienser: pasta för 4 personer 1 förpk. fetaost á 150 g 400 g körsbärstomater 1 röd paprika 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit chili (efter smak) 0.5 dl olivolja 0.5 kruka basilika 1 msk torkad oregano salt & vitlökspeppar Gör så här: Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Ringla hälften av olivoljan i en ugnsfast form. Lägg hela fetaosten i formen och lägg tomaterna runtom. Finhacka paprika, gul lök, vitlök och chili, strö det över tomaterna. Ringla över resterande olivolja, lägg på basilikablad (spara några till servering), krydda med oregano, salt och vitlökspeppar. Rosta i ugnen i ca. 25 minuter - tills tomaterna är mjuka och har börjat fått lite mörkare färg. Koka pastan här. Tag ut och mosa tomaterna med en gaffel. Rör om så att fetaosten blandas väl med tomaterna. Tillsätt den kokade pastan och rör ihop. Toppa med lite extra olivolja och basilika innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥