Jag gjorde en sats pannkakor på detta recept som jag knåpat ihop, och ALLA pannkaka blev perfekta. Så jag var tvungen att tillaga pannkakor efter samma recept tre gånger till efter det, bara för att vara säker. Och ja, alla blev perfekta. Inte ens den första pannkakan gick sönder, som den alltid gjort för mig tidigare. Dessa pannkakor är lika goda att äta med lättvispad grädde och sylt, som de är att äta med en kula vaniljglass eller lite nutella och färska bär. Eller varför inte som min storebror alltid gjorde när vi var små - rulla ihop dem och doppa dem i strösocker. Hur äter du helst dina Pannkakor? Tunna Pannkakor, 12 st: Ingredienser: 3 ägg 3 dl mjölk 1.5 dl vispgrädde 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk vaniljpulver 1 nypa salt 50 g smält smör + smör att steka i Gör så här: Börja med att vispa upp äggen lätt, tillsätt sedan mjölk och grädde och rör ihop ordentligt. Vispa sedan ner vetemjöl, vaniljpulver, salt och smält smör. Rör ihop en klumpfri smet och låt sedan stå i 10 minuter på köksbänken. Värm en panna (gärna en non-stick) på medelhög värme med lite smör i. Stek tunna pannkakor genom att hälla 1 dl smet i pannan som du samtidigt vickar runt så att smeten täcker botten av pannan. Stek tills pannkakorna blivit gyllene. * Vänd på pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten börjat få färg. Värdefulla tips från läsare: * Sikta mjölet medan ni rör ner det så slipper ni klumpar. * Låt det smälta smöret svalna innan ni tillsätter det. Hoppas att det ska smaka. ♥ Fler recept på Pannkakor: Pannkaksspett Amerikanska pannkakor Chokladpannkakor Bananpannkakor Saffransplättar Pannkakor utan ägg och mjölk