Key lime pie har sitt ursprung från Key West i Florida,USA. Pajen har fått sitt namn av de små söta limefrukterna som växer där. De är syrliga med en liten sötma. Enkla att göra och ljuvligt goda! Denna variant är vegansk. Nyttig är den också, dessutom. Denna paj är bakad i portionsform. Jag gillar key lime pie i mindre formar. Alla får sin egen, det blir sällan något över som måste knölas in i frysen och så blir det en lagom portionsbit. Jag har gjort mina Key lime pie både glutenfria, nyttiga och veganska (mejerifria). Perfekt att äta precis när som helst. Det bästa? Den bakas på endast 5 ingredienser och smakar precis lika gott som en vanlig paj. Om inte godare. Vegansk Key lime pie, 6 st: Ingredienser: 200 g cashwenötter, naturella 2 msk kokosolja saft & skal från 2 limefrukter ev. valfritt sötninsmedel - efter smak 100 g glutenfria digestivekex 2 msk kokosolja Gör så här: Börja med att blötlägga nötterna i minst 6 h. Tag sedan fram dem och mixa dem tillsammans med saft- och skal från limefrukterna, 2 msk kokosolja och eventuellt något sötningsmedel - ställ åt sidan. Mixa sedan kexen tillsammans med 2 msk kokosolja. Mixa fint. Fördela smulorna i 6 muffinsformar och tryck ut ordentligt så att en stabil botten skapas. Fördela sedan limeblandningen över och ställ i frysen i 2 h. Tag fram och riv eventuellt lite limeskal över som dekoration. Hoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥