Rabarberpaj med smuldeg, såklart med extra smuldeg. Ja, just denna säsong när Rabarbern växer i varje hörn så känns det högst aktuellt med en ljuvligt god paj på just nyskördad Rabarber. Vi har rabarber nere i vårt trädgårdsland och den växer så det knakar. Hänger knappt med. Och jag älskar det! :-) Har du rabarber i trädgården? Rabarberpaj med smuldeg, 6 port: Ingredienser: 500 g rabarber 0.25 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 170 g rumsvarmt smör 2.5 dl vetemjöl 2.5 dl havregryn 0.5 dl strösocker Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°c och tag fram en pajform. Skölj och skär rabarbern i skivor, lägg i pajformen och strö över 0.25 dl strösocker samt vaniljsocker. Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn och 0.5 dl strösocker till en smuldeg. Strö smuldegen över rabarbern och grädda pajen mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Serveras med mycket vaniljvisp. Hoppas att det ska smaka! Om du har några tips på vad jag kan baka med rabarber så får du gärna lämna en kommentar. ♥