Knäckig jordgubbspaj är sommarens godaste paj. Fyll med jordgubbar och toppad med knäckig smet med smak av vanilj.Här om veckan bakad jag en knäckig jordgubbspaj som vi fikade på. Alla som smakade blev alldeles överförtjusta i pajen och ville att receptet skulle publiceras omedelbums. Så här sitter jag nu, mitt i natten när jag fick en stund över för att dela receptet med er. Baka denna pajen, det är mitt bästa tips i sommar! För den är SÅ himla god. Du kan själv välja exakt hur knäckig du önskar att pajen ska bli. Gräddar du den hårdare (lite högre värme eller längre i ugnen) så blir den mer knäckig och får mer färg, och gräddar du den lite snällare så får den en mjukare yta och mindre färg. Jag önskar pajen knäckig på ytan och mjuk inuti, med en gyllene färg.Knäckig jordgubbspaj, 8 port:Ingredienser:1.5 liter jordgubbar1 msk potatismjöl1 msk strösocker1 msk vaniljsocker200 g smör1 dl strösocker3 msk ljus sirap4 dl havregryn1 nypa saltGör så här:Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme. Tag fram en stor pajform (ca. 25 cm i diameter).Skölj och rensa jordgubbarna, dela dem sedan i fyra och lägg i formen. Strö på potatismjöl, en matsked strösocker och en matsked vaniljsocker. Låt stå.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och låt smeten sjuda under omrörning i 2 minuter på låg värme.Fördela smeten över jordgubbarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras sedan med en kula vaniljglass eller massa vaniljkräm. Lycka till med bakningen! Glöm inte att tagga mig i dina inlägg på instagram när du bakat efter mina recept, då blir jag superglad!