Key lime pie, den godaste pajen av alla pajer som finns. I alla fall om du frågar mig. Ett krispigt pajskal fyllt med en len och krämig fyllning med en syra av lime och sötma av kondenserad mjölk. Otroligt enkelt att baka och alldeles ljuvligt gott att fika på. Jag toppar gärna min paj med lättvispad grädde och lite extra limeskal. Det är även gott att toppa pajen med ett täcke av maräng som du bränner av innan serveringen, dock blir det ganska sött. Jag skulle säga att denna limepaj passar som allra bäst efter en mastig middag när en inte vill ha någonting som är för sött men ändå en godbit att fika på. Eller till trefikat vilken dag som helst. Eller ja, när som helst egentligen.. :-) Key lime pie, 10 bitar: Fyllning: 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g) saft från 4 st. limefrukter rivet skal från 3 st. limefrukter 3 tsk vaniljsocker 1 ägg 2 äggulor Pajskal: 100 g smör 200 g kex (jag använde maryland cookies) Garnering: 2 dl vispgrädde skal från 1 limefrukt Gör så här: Fyllning: Börja med att sätta ugnen på 175° grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna samt ägg. Vänd försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet. Pajskal: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda sedan skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1.5 h. Garnering: Vispa upp grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal. Hoppas att det ska smaka. ♥