Hallonpajkakor är en hallonpaj som en småkaka. Och dessa kakor riktigt smälter i munnen. De är otroligt goda om du frågar mig, och jag har nu bakat flera satser för att ha i frysen när sötsuget slår till. En kula vaniljglass eller en klick vaniljsås till dessa är inte helt fel. Men de funkar precis lika bra att äta så som de är också, gärna ute på picknick. Perfekt strandkaka! Mina hallonpajkakor är enkla att baka och du använder samma deg till kakan som till smulet på toppen. Prova gärna att byta sylten mot vaniljkräm eller annan sylt. Eller varför inte lemoncurd?TIPS:Glutenfri: Byt vetemjöl mot Semper glutenfri mjölmix.Vegansk: Byt smöret mot mjölkfritt margarin. Förvaring/hållbarhet: Förvaras i en burk med tättslutande lock i svalt skafferi (1 vecka) eller i frys (3 månader).Hallonpajkakor, 12 st:Ingredienser:220 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker1 dl florsocker2 tsk vaniljsocker5 dl vetemjöl1 nypa saltFyllning:2 dl hallonsyltGör så här:Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra en muffinsplåt (plats för 12 muffins).Rör smör, strösocker, florsocker och vaniljsocker krämigt i en skål.Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en smulig deg - rör inte för mycket. Tag nu ut 1 1/2 dl av smulet som du sparar till topping. Knåda sedan vidare tills du fått en smidig deg.Fördela degen i formarna och forma som en liten fördjupning i varje kaka.Fyll med hallonsylten och toppa sedan med smulet.Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter, tills de fått en fin och lätt gyllene färg.Tag ut och låt svalna helt innan du med hjälp av en kniv lossar de ur formen. Lycka till med bakningen! Glöm inte att tagga mig #bakamedfrida på instagram när du bakat efter mina recept, det är så kul för mig att se vad ni bakat och kunna reposta era bilder.