Ni vet min Key lime pie? Nu har jag gjort en sådan fast med Hallon istället! Alltså en alldeles perfekt hallonpaj som jag toppade med maräng. Så ljuvligt gott och så enkelt att baka. Älskar denna! En ny favvo. Förutom maräng så toppade jag pajen med ett par färska hallon, lite frystorkade hallon samt myntablad. Men det var mest för dekoration, rent smakmässigt så är pajen så god ändå med sin hallonfyllning och brända maräng. Missa inte mina andra ljuvliga pajer som påminner om denna: Key lime pie & Citronpaj. Hallonpaj, 10 bitar: Fyllning: 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g) 250 g frysta hallon saft från 1 st limefrukt 3 tsk vaniljsocker 1 ägg 2 äggulor Pajskal: 100 g smör 200 g kex (jag använde digestivekex) Maräng: 4 äggvitor 1.5 dl strösocker Gör så här: Fyllning: 1. Börja med att sätta ugnen på 175° grader. 2. Koka upp hallonen i en kastrull och mosa dem med en sked. Sila sedan av i en finmaskig sil så att du inte får med några kärnor. Purén (det som blir kvar i skålen efter du silat) blandar du med övriga ingredienser i en skål. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet. Pajskal: 1. Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop. 2. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. 3. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. 4. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1 h. Maräng: 1. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en bland maräng. 2. Spritsa eller klicka ut marängen på den färdiga pajen och bränn sedan av med en gasbrännare. Toppa sedan kakan med färska bär om du önskar. Hoppas att det ska smaka! ♥