Igår var jag ute på en långpromenad med lilla valpen, och då hittade jag ett helt dike fullt av Tussilago. Så jag plockade en liten bukett att ta med hem. Tussilago är ett tydligt vårtecken för mig, och nu när våren hänger i luften - vad passar då bättre än en äppelpaj att njuta av i vårsolen? Denna äppelpaj är himmelsk. Den syrliga fruktigheten från äpplena står perfekt mot marängens sötma. Precis innan andra gräddningen ↑ Ingredienser - Paj:125 g kallt Smör1 msk Florsocker3 dl Vetemjöl1 msk iskallt Vatten4 stora Äpplen Maräng:4 Äggvitor2 dl Strösocker Gör så här:Hacka smöret, florsocker och mjöl till en smuldeg, gärna i matberedare.Häll på vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.Låt sedan vila i kylskåpet i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 175°C.Häll äggvitorna i en ren och torr bunke.Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret till ett vitt skum - med elvisp eller assistent.Tillsätt sedan resten av sockret och vispa i ca 5 minuter, till ett hårt skum.Kärna ur- och skala äpplena och skär dem i tunna skivor.Fördela dem jämt över pajskalet.Grädda i ca 15 minuter, till äpplena har mjuknat.Tag sedan ut pajen och bred över marängen.Grädda i ytterligare 20 minuter, tills marängen fått en fin färg. Serveras gärna lite ljummen, precis som den är eller med lite glass! :-) LYCKA TILL! ♥