God dag hjärtan. I morse tog jag en skön sovmorgon efter att ha jobbat till efter tre i natt. Sambon åkte iväg och uträttade ärenden så jag skuttade upp ur sängen och rakt ner i träningskläderna. Gick en promenad och avslutade med "7- minutes workout"- appen. Den är verkligen bra! Enda verktyget som behövs är sin egen kropp! :-) Så nu är jag redo för ett 12-timmars pass på jobbet. Kul! Det var många av er som frågade vad det var för kakor jag lade ut en bild på, på instagram igår. Det var mina absoluta favoritkakor numera. Sega Nutellakakor. Har bakat dem jättemånga gånger men då aldrig riktigt smakat på dem. Och nu smakade jag här om dagen när jag gjorde dem. Åh så goda! Det slutade med att jag åt upp allihopa och fick svänga ihop ett gäng till igårkväll. Haha! Så kan det gå.. :-) Tänkte i alla fall ge er receptet på kakorna nu! Jag kan förstå att ni till och med mailade angående kakorna. För de ser verkligen ut att vara lika goda som de är. Dock är de lite godare än de ser ut.. Men det förstod ni nog! ;-) Ni vet en riktigt seg och härlig Kladdkaka som typ stått i 1-2 dagar? SÅ smakar dessa. Precis som en riktigt seg kladdkaka. Så goda att jag inte kan baka fler sådana här hemma. Jag föräter mig. Jag lade dem i en påse och bad Robert ta med dessa och bjuda på dit han ska idag. "Ja, det blir toppen" sade han igår. Gissa vad som ligger kvar på köksbänken?? Och gissa om de kommer ligga kvar där när R kommer hem i eftermiddag? Gissa om jag kommer orka äta någon middag idag? Haha.. Hur som helst. Dessa sega Nutellakakor är väldigt enkla att svänga ihop. De innehåller inget smör. Skönt att slippa momentet där smöret ska smältas. Inte för att det är jobbigt, men för en disträ människa som mig så står ofta kastrullen med smör kvar på plattan när plåten med kakorna är i ugnen.. Sega Nutellakakor, 16 st: 2 Äggvitor 2 dl Florsocker 0.5 dl Vetemjöl 0.75 dl Kakao 1.5 tsk Vaniljsocker 1 dl Nutella Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott. Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas. Klicka ut 16 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut en aning. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Låt svalna helt på plåten. Förvaras i en kakburk. Går utmärkt att frysa! Tips på andra Recept med Nutella: Chocolate chip Nutella Cake Nutellabollar Nutellamaränger Kolabrownies med Nutellagömma Fattiga riddare med Nutella & Jordgubbar Chocolate chunk Nutella cookies Kexchoklad med Nutella Nutellapopcorn Kladdkakemuffins med Nutellagömma Varm Nutelladryck Chokladbollar med Nutellagömma Kladdkakebakelser med Nutella Vaniljmarshmallows med Nutellagömma Nutella- och Jordgubbsfyllda Chokladformar Nutella- och Dulce de leche- fyllda Småkakor Minipajer med Nutella & Blåbär Nutellabullar Nutella Semifreddo Chokladkakor med Nutellagömma Vaniljkakor med Nutella Oj, det blev en del tips. Haha! Hoppas att ni hittar något smarrigt :-D LYCKA TILL! ♥