Påsken närmar sig med stormsteg, tänk att det endast är ca. en vecka kvar innan påskharen skuttar omkring och lägger påskägg i folks trädgårdar. Visst är Påsken underbar? En färgglad och lättsam högtid tycker jag. Inte alls lika maxad som julen och inte heller ångestfylld av något slag. Vi firar inte påsk sådär traditionellt. Vi äter lite gott, dricker påskmust och umgås med familjen. I år så kommer min mamma och hennes man Roland att vara hos oss i påsk. Det ska bli så himla mysigt! Det allra bästa med påsken tycker jag är att våren är här då. Det känns liksom som att vid påsk så släpper vi taget om vintern helt och hållet. Skönt! Och på tal om påsk så har jag gjort en No bake paj igen. (No shit;-). Denna paj är en Påskpaj. Så himmelskt god med de smarriga chokladäggen i chokladtryffeln. Mums! Ser ni så härligt kladdig och ljuvligt gott det ser ut? Att denna ljuva paj bakas på endast 5 ingredienser är väldigt svårt att tro. Men så är det faktiskt! Påskpaj, 10 bitar: Ingredienser pajskal: 1 pkt. Oreokakor 30 g smält smör Ingredienser fyllning: 200 g mörk choklad 2 dl vispgrädde chokladägg av valfri sort Gör så här: Pajskal: Börja med att mixa kakorna (det krämiga i kakorna ska vara kvar) i en matberedare. Mixa till ett fint smul och tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om och tryck sedan ut kakblandningen i en form med löstagbar kant, 18cm. Ställ in i kylskåpet en stund. Fyllning: Värm upp grädden i en kastrull på låg värme. Tillsätt sedan chokladen och värm under omrörning tills all choklad smält. Tag bort från plattan och låt svalna en aning. Häll sedan chokladblandningen i pajskalet. Trycka ner chokladägg och ställ sedan in i kylskåpet tills pajen stelnat. Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥