No bake kakdegspaj. Ja, alltså en ljuvligt god paj fylld med kakdeg som bakas utan ugn. Enkelt och himmelskt gott! Jag har tagit fram detta recept efter önskemål från er läsare. Hoppas att ni ska gilla pajen lika mycket som jag gör. Att jag gillar att baka utan ugn det vet ni ju. Det är något jag gjort i så många år och det finns SÅ många No bake- recept här på bloggen (sök no bake). Jag vet att ni gillar det och nästa no bake" som ni fick önska var en paj med kakdeg. Er önskan är som ni vet min lag, så här är er paj! Varsågoda att börja baka. :-) TIPS: * Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin, grädden mot sojagrädde och chokladen mot vegansk choklad för att göra pajen vegansk - garnera med valfritt veganskt alternativ. * Mjölet kan bytas mot glutenfri mix, mandelmjöl eller kokosmjöl. * Förvara pajen i kylskåp i upp till 1 vecka. * Pajen går utmärkt att frysa. No bake Kakdegspaj, 10 bitar: Pajskal: 230 g oreokakor (det vita ska vara kvar) 120 g smör Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1.5 dl ljust farin strö 0.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 msk mjölk (jag använder havremjölk) 4.5 dl vetemjöl 2.5 dl chokladknappar Chokladganache: 150 g mjölkchoklad 0.75 dl vispgrädde Garnering: 2 st dubbeldaim Gör så här: Pajskal: 1. Börja med att smälta smöret. 2. Mixa kakorna till ett fint smul och tillsätt sedan smöret. Rör ihop. 3. Tryck ut smulet i en pajform med löstagbar kant á 22 cm, packa hårt och låt sedan stå i kylskåpet. Fyllning: 1. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp. 2. Tillsätt mjölk och vetemjöl, rör ihop en smidig deg och arbeta sedan in chokladknapparna. 3. Tryck ut degen i pajskalet och jämna till på ytan. Låt sedan stå i kylskåpet i 30 minuter. Chokladganache: 1. Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör tills du fått en ganache. 2. Häll ganachen på pajen och låt sedan stelna innan du toppar med hackad daim. Hoppas att det ska smaka! ♥