<div style="text-align: left"> <div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> <div> </div> <div style="text-align: center"> <div> </div> <div><em>Ingredienser:</em><strong><br /> </strong>250 g Smör<br /> 10 dl Havregryn<br /> 1 dl Brunt farinsocker<br /> 0,5 dl Strösocker<br /> 3 msk Vetemjöl<br /> 3 msk Honung (alt. ljus sirap)<br /> 12 torkade Aprikoser (hackade)<br /> 2 dl hackade Nötter<br /> 1 dl Russin<br /> 4 msk torkade Solroskärnor<br /> 2 tsk Kanel<br /> 0,5 tsk Salt<br /> 400 g mörk Choklad (jag använder Marabous mörka choklad 2 x 200 gram)</p> </div> <div><strong>Gör så här:<br /> </strong>Sätt ugnen på 175° grader.<br /> Klä en plåt (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper.<br /> Smält smöret på låg värme och blanda i honung/sirap.<br /> Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.<br /> Häll smörblandningen över grynblandningen och rör om ordentligt.<br /> Tryck ut blandningen på plåten och forma till en fyrkantig kaka.<br /> Grädda kakan i nedre delen av ugenen i ca 25 minuter.<br /> Under tiden som kakan gräddas kan du hacka chokladen i små bitar.<br /> När kakan är färdiggräddad häller du över chokladen och låter den smälta.<br /> Bred sedan ut chokladen med en sked och gör ett fint mönster.<br /> Låt kakan stelna i kylskåpet med plast över innan den skärs i bitar.<br /> Klä sedan in dina bars i smörpapper (en och en) och förvara dem kallt i en tätslutande burk.</div> <div><em>Dessa är perfekta att äta som mellanmål. På arbetet, i skolan, på bussen eller innan träning.</em><br /> <em>De är även perfekta att äta direkt efter träning för snabb återhämtning innan man äter mat.</em></div> <div> </div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> <div style="text-align: left"> </div>