Saftiga Jordgubbsmuffins med smak av citron och vanilj. Så enkelt men ack så gott. Somriga muffins som passar perfekt till såväl storkalas som en fikastund mitt i veckan. Jag toppar med lite spritsat vispgrädde som jag vispat till fina toppar. Då blir det som en liten jordgubbstårta i muffinsformat. Ljuvligt om ni frågar mig.Jordgubbsmuffins, 12 st:150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 äggskal av 1 citron2 msk pressad citron1 dl mjölk2.5 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver200 g färska jordgubbarTopping:3 dl vispgräddeGör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.Rör ner resterande ingredienser (utom jordgubbar) med en slickepott.Fördela smeten jämnt i formarna, toppa med jordgubbar och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter - tills de blivit genomgräddade. Tag ut och låt svalna helt.Vispa grädden och spritsa den på dina muffins innan servering. Lycka till i köket, hoppas att det ska smaka! ♥