Hallonmuffins med smul är otroligt saftiga och goda! Smulet gör att du får en blandning av paj och kaka i en och samma.Nu dignar hallonbuskarna av solmogna, röda bär. Så otroligt gott att äta som de är men framförallt att baka på, om du frågar mig. Så jag har bakat hallonmuffins med smul som är en stor favorit hos mig. I år har jag fått till det mest perfekta receptet. Prova gärna! Och om ni delar med er så får ni gärna tagga mig på instagram så att jag kan få en chans att se- och kommentera era ljuva bakverk! Se så goda de ser ut! Jag har använt mig av mitt recept på saftiga Citronmuffins som grund i detta recept. Hallon, citron och vanilj är en himmelskt god kombination.Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Förvaring: 3 dagar i kallt skafferi eller kylskåp. 3 månader i frys. Packa i fryspåsar!Hallonmuffins med smul, 12 st:Muffins: 150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker2 ägg1 tsk vaniljsockerskal av 1 citron0.5 dl citronsaft1 dl mjölk3 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver100 g hallonSmul: 25 g rumsvarmt smör0.5 dl vetemjöl0.5 dl havregryn2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker + 100 g hallon att toppa medGör så här:Smul: Nyp ihop alla ingredienser utom hallon till en smulig massa. Låt stå.Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.4. Fördela smeten jämnt i formarna och tryck ner hallon. Toppa med smuldeg och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter - tills de bir gyllene i färgen. Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. :)