Chokladcupcakes med chokladfrosting och kolasås. Och så en liten gömma med centergodis i mitten. Muffinsen är lite sådär kladdig och seg. Otroligt gott om ni frågar mig. Dessa är enkla att baka och roliga att göra tillsammans med vänner och familj. Du kan ersätta mörk choklad mot mjölkchoklad för en mer barnvänlig smak om du önskar. Eller kanske byta kolasås mot chokladsås för att maxa chokladen?Chokladmuffins med frosting, 12 st:Muffins:150 g smör3 ägg3 dl strösocker3 dl vetemjöl0.75 dl kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver0.5 tsk salt12 st centergodisarFrosting:50 g choklad av valfri sort70 g smör4.5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 dl kakao100 g philadelphiaostGarnering:0.5 dl kolasåsGör så här:Muffins: Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 12 normalstora muffinsformar på en bakplåt.Smält smöret och låt det svalna en aning.Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Ytan ska vara lite sprucken och mitten kladdig när de är klara. Tag ut tryck ner en centergodis i varje muffins, låt svalna helt.Frosting: Smält chokladen på låg värme, rör tills all choklad smält. Tag av från värmen och låt svalna.Vispa samtliga ingredienser (utom chokladen) till ett fluff med elvisp, vispa i 4 minuter på hög hastighet. Tillsätt chokladen och vispa tills allt blandats väl.Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna. Toppa med kolasås innan servering. Hoppas att det ska smaka. ♥