Blåbärsmuffins som är fyllda med vaniljkräm och toppade med smul. Både paj och muffins i samma. Otroligt gott!Saftiga Blåbärsmuffins som är fyllda med hemkokt vaniljkräm och toppade med krispigt smul. Det kan vara de godaste av muffins som du kan baka. Passa på nu när skogen lyser blått av alla blåbär. Du kan baka med såväl färska som frysta blåbär. Själv föredrar jag frysta blåbär för att de saftar av sig lite mer än de färska. Grunden till dessa muffins är (i vanlig ordning) mina citronmuffins, de blir så saftiga och de är en perfekt bas till alla sorters muffins! Dock har jag ingen citron i dessa, det fick bli vaniljkräm istället som är en favvo!Blåbärsmuffins med vaniljkräm och smul, 12 st:Vaniljkräm:1 st vaniljstång4 dl mjölk1 dl strösocker4 äggulor4 msk majsstärlekse25 g smörSmul:30 g smör1 dl havregryn1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsockerMuffins:150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker2 ägg1 msk vaniljsocker1 dl mjölk3 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver2 dl blåbärGör så här:Vaniljkräm: Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker.Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning.Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen – vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp.Smul: Nyp ihop alla ingredienser till ett smul, låt stå.Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.Rör ner resterande ingredienser (inte blåbär) med en slickepott. Fördela smeten jämnt i formarna.Toppa med blåbär och smul. Spritsa sedan ner lite vaniljkräm i varje muffins.Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna. Lycka till med bakningen! Missa inte min Youtubekanal som är i full gång.