Äppelmuffins med smul är höstens godaste muffins! Med smörstekta kaneläpplen som en gömma och krispig topp gör dessa succé vid varje fika.Jag har bakat dessa äppelmuffins med smul säkert tio gånger den senaste veckan. De är så goda att du nästan blir beroende. Det är som en saftig vaniljmuffins med gömma av smör- och kanelstekta äpplen som toppats med smuldeg. Som en paj och muffins i ett, precis som mina hallonmuffins med smul. För att baka dessa muffins glutenfria så byter du vetemjöl mot samma mängd glutenfri mjölmix. Både i själva muffinssmeten och i smulet.Äppelmuffins med smul, 12 st:Fyllning: 2 msk smör2 stora äpplen2 msk strösocker2 tsk kanel1 tsk mortlad kardemummaMuffins: 150 g rumsvarmt smör2 dl strösocker2 ägg1 tsk vaniljsocker1 dl mjölk3 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulverSmul: 25 g rumsvarmt smör0.5 dl vetemjöl0.5 dl havregryn2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker Gör så här:Fyllning: Skala, kärna ur och finhacka äpplena (ca. 1x2 cm bitar). Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt äpplen. Stek tills de blivit mjuka och tillsätt strösocker, kanel och kardemumma. Låt sjuda i ett par minuter och tag sedan av från värmen, låt stå.Smul: Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa. Låt stå.Muffins: Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.2. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.3. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.4. Fördela smeten jämnt i formarna och fördela sedan äppelfyllningen över - tryck ner dem lite i smeten.. Toppa med smuldeg och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter – tills de bir gyllene i färgen. Lycka till med bakningen! Glöm inte att tagga @bakamedfrida i era bakbilder på instagram!