Nu har jag bakat Äppelmuffins tre dagar i rad. Dels för att jag försökt få fram ett recept som verkligen är super, men också för att de försvinner snabbare än jag hinner blinka här hemma. Min man har bjudit vänner och kollegor på muffinsen och fick höra ord som att "dessa muffins var de godaste jag någonsin ätit". Det är väl ändå det bästa betyget? Jag håller med. Har faktiskt ätit två muffins de senaste dagarna. Äpple, kanel och vanilj är verkligen ljuvligt. Ser ni så fina de blev? De höll ihop väldigt bra när jag tog bort pappret och var så otroligt saftiga. Och så är det så gott att äpplena nästan gömmer sig lite mitt i muffinsen. Mums! Äppelmuffins, 10 st: Ingredienser: 150 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 ägg 0.5 dl kall mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 nypa salt Topping: 2 äpplen, skalade och skivade 2-3 tsk kanel 2 tsk strösocker Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt. Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp i ett par minuter. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop. Rör till sist ner vetemjöl, bakpulver och salt. Arbeta ihop en klumpfri smet. Skopa upp smeten jämnt i formarna. Toppa sedan med tre äppelskivor i varje form. Toppa sedan med kanel och strösocker. Grädda muffins mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Mysiga bilder va? Tagna under vårt eget äppelträd. Så fint. Hoppas att det ska smaka. ♥